събота, 31 октомври 2009 г.

Стипендии за застраховане и риск мениджмънт в Италия

Италианския университет MIB School of Management, чийто спонсори са компании от ранга на Generali Group, Allianz Group, illycaffè, Benetton, Fincantieri предлага стипендии и за студенти от България. Специалностите са застраховане и управление на риска. Повече информация на страниците на университета и в официалния документ тук.
Стипендиите покриват пълната такса за обучение в MIB School of Management Триест, Североизточна Италия, и е на стойност 18 000 евро.
Кандидатстването по документи става онлайн.

петък, 30 октомври 2009 г.

Как да направим шрифт от собствения си почерк


Имате красив почерк? Учили сте краснопис? Или пък нищо не ви се разчита? Не сте ли се замисляли за идеята да има шрифт на вашия компютър със собствения ви ръкописен почерк. Представете си документи, които няма нужда да криптирате защото само вие ще може да четете ;-)
Или да напишете на компютъра писмо, което отпечатано ще изглежда страхотно.
Ако разполагате с малко свободно време може да превърнете мечтата си в реалност при това напълно безплатно. Допълнителен бонус е че не се налага да инсталирате никакъв излишен софтуер.

четвъртък, 29 октомври 2009 г.

Добавяне на събитията от Facebook към Google Calendar

Lifehacker предлагат изключително лесен начин за добавяне на събитията във Facebook към Google Calendar. По този начин много по-лесно може да управлявате графика си без да следите няколко източника.

вторник, 20 октомври 2009 г.

Наглостта на Google или бъдещето на манипулацията

Каквото има в Google, това е истина. В момента тази фраза няма стойност. Но за бъдещите поколения може да се получи в реалност. Ако нещо не е описано в Google, значи не се е случило в действителност. Източници на информация като Wikipedia са много полезни, но въпреки че се стараят да бъдат максимално обективни, то това не винаги се получава.
Провокацията да напиша този пост, този път дойде от официалния блог на Google и съветите му как да управлявате репутацията си онлайн. Накратко ако има нещо лошо написано за вас, може да използвате инструментите на търсачката да го премахнат от базата си.

четвъртък, 15 октомври 2009 г.

Стипендии за Норвегия, Исландия и Лихтенщайн


Дирекция „Европейска интеграция и международно сътрудничество” на Министерството на образованието, младежта и науката е Междинно звено по проекта BG0057 “Развитие на устойчиви схеми на мобилност чрез стипендии на Финансовия механизъм на ЕИП”.
Неговата цел е да засили сътрудничеството между България и страните от ЕИП ЕАСТ (Норвегия, Исландия и Лихтенщайн) в областта на висшето образование и изследванията като предоставя стипендии за студенти, преподаватели и административни служители в български висши училища, и изследователи от български научни организации, с цел обучение, изнасяне на лекции, обмяна на опит, провеждане на изследвания в страните от ЕИП ЕАСТ.

сряда, 14 октомври 2009 г.

Стипендия за докторанти в Хонг Конг



Основания през тази година съвет за научни стипендии създаде схема целяща да привлече водещи в своите области студенти, които да проведат своето обучение в Хонг Конгски университети. Hong Kong PhD Fellowship Scheme програмата осигурява месечна стипендия за докторанти в размер на HK$20,000 (около US$2,600), която може да се ползва за максимален период от три години. Допълнително се дават средства в размер на около US$1,300 за участие в научни конференции и транспортни разходи.

Възстановяване на Master Password във Firefox

Ако сте настроили Firefox да запаметява паролите за различни сайтове, които посещавате, може би е добра идея да активирате опцията за главна парола. Целта и (на Master Password) е да защитава съхранените пароли от любопитни очи. Какво би се случило, ако обаче забравите тази парола? Няма да може да ползвате съхранените си пароли.

събота, 10 октомври 2009 г.

Как да си намерим работа за 5 минути

Американския сайт за самоосигуряващи се Freelance Folder, предлага интересно решение за намиране на работа с помощта на iGoogle. Идеята е семпла и това я прави брилянтна. Целта е Google да добави към специален таб в домашната ви страница RSS емисиите на сайтовете за работа, които преглеждате. Така ще може много по-лесно да се ориентирате в новите позииции, и тези, които вече сте преглеждали. Изглежда в САЩ наистина имат проблеми с безработицата, а според статистиката и в България положението не е по-розово. Възможно ли е да се възползваме от опита на колегите зад океана за да проверим дали системата ще работи в България?

вторник, 6 октомври 2009 г.

Tgethr вместо Google Groups за 5 потребителя


Електронната поща е най-масовия начин за онлайн комуникация, която днес всички ползват. Затова ако се нуждаете от лесно и сигурно споделяне на данни с вашите колеги Tgethr може да се окаже наистина полезен онлайн инструмент.
Tgethr служи за организиране на онлайн групови списъци, където част от информацията може да остане достъпна онлайн за по-удобен преглед. Необходимо е да създадете нова група със собствен @tgethr.com пощенски адрес. Втората стъпка е добавянето на хора в групата, което е изключително лесно - просто трябва да напишете техните адреси в сайта. След което Tgethr ще криптира и архивира всички съобщения изпратени на този адрес, така че да са достъпни онлайн по всяко време за лесен преглед.