петък, 15 март 2013 г.

Контролиране на конфиденциалността при Android


Всеки има своите тайни. При много хора конфиденциалността на комуникацията при Android устройства не е от съществено значение. В случай че сте търсили програма, позволяваща ви да запазите дадено съобщение и в същото време да го скриете от общия SMS списък, знаете, че това не е тривиална задача.
Свързаността прави живота ни по лесен и удобен, но загубата или открадването на вашият смартфон може сериозно да навреди на личния ви живот.
Криенето на съобщения или обаждания от любопитните очи на вашите родители, любими или нахални приятели вече има своето решение в лицето на Shady Contacts.
Приложението дава възможност за контрол върху съобщения, обаждания и контакти чрез лесен за употреба интерфейс. Самата апликация се активира чрез въвеждане на парола или идентификация чрез шаблон и ви позволява да управлявате дадени контакти по специфичен начин.
Веднъж импортирайки потребител в приложението, цялата кореспонденция с него (обаждания и SMS съобщения) ще бъде скрита от стандартните Android програми. Настройките ви позволяват да криете и стари разговори и съобщения с определени приятели или да ги триете.
Апликацията работи с всички Android устройства с версия 2.1 и по-нови и е безплатна за изтегляне от Google Play.

Архивиране на файлове в Android


Добра архивираща програма за Android устройства е ZArchiver. С лесен за употреба интерфейс и много удобен браузър може да създавате най-популярните архиви с открит изходен код. Програмата може да декомпресира и множество комерсиални архивни формати, както и да работи със защитени с пароли архиви. Безплатната версия поддържа декомпресиране на
7z (7zip), zip, rar, bzip2, gzip, XZ, iso, tar, arj, cab, lzh, lha, lzma, xar, tgz, tbz, Z, deb, rpm, zipx, mtz.

Изтегляне от Google Play.