петък, 23 декември 2011 г.

Как да видим паролите си във Firefox

Password Security Scanner е безплатна Windows програма с която може да видите запазените пароли в приложения като Internet Explorer версии от 4.0 до 9.0, Mozilla Firefox (всички версии), MSN/Windows Messenger, Microsoft Outlook и Windows Live Mail. Само стартирате програмата (има версия, която не се нуждае от инсталация) и сте готови.

fPrivacy - допълнителна конфиденциалност за Facebook

fPrivacy е добавка за Chorme браузъра, която ви позволява да премахвате дадени разрешения които преди това сте дали на различни Facebook приложения за да ги ползвате. Разширените ви дава фин контрол върху различните нива на достъп които Facebook апликациите използват от вашият акаунт. Например може да премахвате правото на различни приложения да публикуват информация на стената ви. Някои от тях може да откажат да работят, но други ще продължат без да спамват познатите ви. Добавката автоматично засича новите Facebook апликации които добавяте и ви позволява да управлявате контрола върху тях още преди да ги добавите. Как да скриете пощата си от Facebook приложения вижте тук.

четвъртък, 22 декември 2011 г.

Изчистен печат на онлайн статии през Chrome

Когато откриете интересна статия онлайн и искате да я споделите със своите приятели, които не ползват мрежата логично решение е да я отпечатите. Повечето сайтове предлагат готови за печат версии на свои сайтове, но дори при някой от тях има досадни реклами и елементи, които не желаете да излизат от принтера. Добавката Print Friendly for Chrome може да ви помогне да премахнете всичко ненужно с няколко щракания на мишката, така че да извлечете на хартия есенцията на материала. Потребителите на Firefox могат да ползват подобна добавка - Print Edit.