понеделник, 4 юни 2012 г.

USBheart 4GB измама

USBheart 4GBРазочарованието да направиш стилен и полезен подарък на любим човек, ме сполетя и мен. Става въпрос за Ритайл Салюшънс България и техният продукт USBheart 4GB, който реално не работи. Това разбира се не е техен проблем защото никъде на рекламният сайт не трябва да пише продукта рекламиран като колие флаш памет, че трябва да работи като флаш памет. Възможно е и те да са излъгани след като открих че и други клиенти са пострадали по същият начин. Например да са купили дефектна партида USB сърца. Това което не разбирам обаче е защо се опитват да я продават за 40 лева или за 10 лева с отстъпка (USBheart 4GB в Grabo.bg) (цените са без доставка) при условие че подобни боклуци при това работещи струват по $2 в Интернет.
Следващият път ще чета доста сериозно условията на всички носители на информация, които пазарувам и подарявам. Не напразно в близкото минало на дисковете на Verbatim пишеше доживотна гаранция. Последно такава съм виждал на Transcend памети.
С две изречения - не си купувайте USBheart или поне 4GB версията му защото е твърде вероятно да са бъгнати. Не съм сигурен че желая да ползвам други продукти на Ритайл Салюшънс България.