сряда, 24 ноември 2010 г.

TeamViewer с Android клиент

TeamViewer е приложение за отдалечен достъп до Windows, GNU/Linux и Mac компютри. Клиента за Android който от компанията пуснаха за безплатно теглене позволява на всички ползващи програмата да управляват отдалечено различни компютри.
Управлението е изключително лесно - пръста ви служи за курсор на мишката, единично натискане е ляв бутон, а двойно десен. Други важни клавиши като Alt + Ctrl са извадени като бутони в интерфейса на клиента.

вторник, 23 ноември 2010 г.

Android Protector ограничава достъпа до отделни приложения на вашето Android устройство

Android Protector е много хитра програма която защитава достъпа до останалите приложения на вашия телефон чрез пин код, подобно на начина по който при включване на апарата се активира SIM картата ви. Може би се чудите защо това е необходимо? Например ако не желаете гаджето ви да разглежда sms-ите или пък любопитните ви приятели постоянно да променят настройките на телефона, това приложение е отлично решение на тези неприятности. Безплатната версия (няма дори реклами) ви дава възможност да защитите до 10 програми, а платената неограничен брой.

понеделник, 22 ноември 2010 г.

Dropbox добавете 768 MB към вашия безплатен акаунт

Ако се похвалите че ползвате услугата за онлайн съхранение на данни Dropbox сред Twitter и Facebook приятелите си, може да разширите нейният обем с 768 MB.
Дори не е необходимо да публикувате нищо за Dropbox на вашите стени за да активирате допълнителните мегабайти. Просто трябва да регистрирате акаунтите са за бъдещи публикации или да следвате Dropbox в Twitter.
Други онлайн хранилища за съхраняване на данни може да откриете тук.

четвъртък, 18 ноември 2010 г.

Google Docs за Android

И досега мобилните платформи не страдаха от приложения за преглед и редактиране на документи. Вездесъщите Google обаче решиха да пуснат версия на отличният им онлайн офис пакет за смартфони. Поддържаните системи за момента са Android с Froyo (версия 2.2) и iOS устройства (версия 3.0 и нагоре) включително iPad.
За да създавате или променяте документи просто трябва да посетите docs.google.com с вашия браузър от телефона. В момента работят текстовите документи и таблиците. Малко е странно самото редактиране но в случай че пътувате или нямате компютър на близо тази възможност може да бъде изключително полезна.


Изключване на интродукцията в Civilization V

Началното филмче в новата игра Civilization V е интересно когато се гледа веднъж. Дори да го гледаш няколко пъти ако харесваш компютърна графика или си луд фен на серията, шанса да ти омръзне при всяко стартиране на играта е огромен.
Разбира се винаги може да помпаш Esc докато приложението се зарежда но въпреки това автоматичното му стартиране всеки път е изключително дразнещо.
Колкото по-стар компютър ползвате и по-бавно зареждате играта толкова повече филмчето остава единствения сериозен дразнител пред истинските миротворци.
За да изключите автоматичното стартиране на филма се прави следното (по AtmaXplorer):
  • Отивате в My Documents\My Games\ Sid Meier’s Civilization 5
  • Намирате файла UserSettings.ini
  • Отваряте го и търсите за SkipIntroVideo полето със стойност 0
  • Сменяте стойността на SkipIntroVideo на 1
Докато от Firaxis пуснат достатъчно ъпдейти за да направят играта стабилна може да разгледате и как да оптимизирате приложението за да не забива тук.