вторник, 22 ноември 2011 г.

Ghost Incognito разширява конфиденциалността на Chrome базирани браузъри

С това разширение може да автоматизирането влизането в режим инкогнито за сайтове, които не искате да оставят история на вашия компютър. Едва ли винаги се сещате да включите инкогнито режим (private mode) преди да посетите дадени сайтове. Ghost Incognito ще се погрижи вашият Chrome базиран браузър автоматично да превключва когато гледате избрани сайтове например с нецензурно съдържание или сайта на електронното ви банкиране. След като заредите такъв сайт може да щракнете върху иконата на Ghost Incognito и при всяко следващо негово посещение той автоматично ще се зарежда в инкогнито режим. Приставката автоматично минава в такъв режим за .ххх сайтове. И не забравяйте Google Chrome ви следи!

понеделник, 21 ноември 2011 г.

Как да отпечатим защитени pdf файлове

Вече съм писал за 2 програми за Windows, които премахват част от ограниченията на защитени / заключени PDF файлове. За тези които не ползват операционната система на Microsoft или нямат възможност да инсталират програми има друго решение - сайтът FreeMyPDF.com. Тази страница ще премахне ограниченията за отпечатване, копиране на текст или защитено с парола редактиране на PDF файлове. Ако самият PDF е защитен с парола за преглед няма да ви свърши работа. В противен случай просто качете вашите файлове на сайта и ги изтеглете свободени от ограничения!

вторник, 15 ноември 2011 г.

Как да си направим собствени етикети за бира

Всички които обичат бира са се сещали за идеята какъв страхотен подарък би бил бутилка от любимото пиво включващ оригинален етик с пожелание за всякакъв повод. Вече има и създадени лесни за употреба сайтове, който ще свършат тази работа вместо вас - единственото е да измислите послание, да изберете снимка и да отидете да го отпечатите в последствие. Решения като Labeley и Seal Maker са за всички които нямат опит с Photoshop или InDesign, но искат да създадат собствени етикети за любимата си бира - например включващи името на вашият отбор :-) А ценителите на бирата могат да прегледат един много готин блог посветен на темата за пивото.

вторник, 1 ноември 2011 г.

Как да махнем рекламите в YouTube

Дори да не ползвате много Интернет като масмедия (ако например наскоро сте си купили компютър) най-вероятно сте гледали някой клип в новата мега телевизия YouTube. В случай обаче, че сте онлайн маниаци или прекарвате доста време в мрежата сигурно редовно посещавате различни канали за да гледате клипчета. Аз лично го правя редовно. Затова и много ме дразнят някои от рекламите или претъпкването с информация което ме залива от видео сайта на Google. Въпреки че ползвам филтър за онлайн реклами те не премахват голяма част от излишното съдържание в YouTube. Много съм щастлив че открих Clea.Nr - безплатна добавка за браузър (Chrome/Firefox/Safari) която изчиства изключително приятно интерфейса на YouTube. Това което остава е полето за търсене на други клипове и опции за показване на коментарите или подобни филмчета.