неделя, 30 март 2008 г.

Стани магистър в САЩ, със стипендия!

В момента се интересувам от възможността да получа диплома от чужд университет, но да продължа образованието си в България. За съжаление избора ми се оказва твърде ограничен в тази насока, или по-скоро нямам достатъчно информация по въпроса, поради което започнах да се оглеждам и за оферти за стипендия. Ако някой реши да ми осигури стипендия, за да стана магистър, ще съм доста доволен ;-)
В случай, че и вие търсите подобно нещо може да се регистрирате за стипендии "Фулбрайт" за магистърски и докторски програми. Те са възможни благодарение дейността на българо-американската комисия за образователен обмен, даваща възможност на бедни кандидати да продължат образованието си в престижни университети в САЩ.
Кандидатите се подбират чрез ежегоден конкурс, който се обявява в първите месеци на календарната година. Крайният срок за подаване на документи е началото на септември.

Което означава че има достатъчно време дори за мързеливи типове като мен да научат английски по-добре и да си приготвят документите.
На сайта на комисията има и стипедния за учене в Скандинавия и двугодишна стипендия за магистри по бизнес администрация в Оклахома.

Няма коментари: