събота, 20 декември 2008 г.

AirSet - вашия нов уеб компютър

Използвайки концепцията за cloud computing с AirSet съществува възможност да прехвърлите всички използвани от вас данни директно в уеб пространството така, че те да бъдат достъпни навсякъде, където се намирате. Тази полезна уеб услуга дава достъп до редица удобни онлайн апликации и свободно място в Интернет за съхраняване на файлове. Приложенията включват опции за бързо и лесно създаване на уеб съдържание и съвместна работа с други потребители. Сред възможностите им са управление на списъци със задачи за извършване или лесно споделяне на документи по начина по който работят услугите на Google.
В случай че прехвърлите онлайн цялата си обработка на данни онлайн е резонно да възникне въпроса, свързан с конфиденциалността на вашите данни. Компанията предоставяща AirSet твърди, че съхранява на сигурно и безопасно място цялата ви информация. Тя не се споделя с никой друг, като в същото време регулярно и се създават резервни копия, които са шифрирани, в случай че все пак някой успее да достигне до тях. Не на последно място огромна част от предлаганите услуги са безплатни за употреба. За да тествате днес бъдещето на корпоративните онлайн услуги единствено трябва да се регистрирате на сайта.
Ако сте на едноседмичен курс в някой учебен център с достъп до мрежата или просто няма да сте вкъщи или в офиса, това е наистина удобен метод да управлявате личния си онлайн поток на данни. Алтернатива на AirSet може да се открие в лицето на уеб операционната система EyeOS, която също предлага доста богата функционалност. Голямо удобство на EyeOS е че може да се изтегли и инсталира на ваш собствен сървър, което означава че сигурността на данните ви се осигурява от самите вас ;-) Изискванията към сървъра са да поддържа PHP 5 или по-висока версия. Самата операционна система се ползва през браузър.

Няма коментари: