петък, 12 декември 2008 г.

Пирамиди, фараони...

и балъци за милиони", се пееше в една от хитовите чалга изпълнения в не толкова далечното ни минало. Тогава, когато финансовия пазар в България все още бе в зародиш се появиха знайни и незнайни герои предлагащи огромни богатства на всеки готов да вложи свободните си средства в техните корпорации.
Много обикновени хора пострадаха от лоша информираност, а част от тези хакери на човешките души успешно използваха своите умения за да извлекат дивидент.
Най-голямата известна пирамида обаче се намира не къде да е а в царството на Мидас - Wallstreet. Според информацията на Дневник - Бърнард Мадоф е въртял престъпна схема, с която е причинил на инвеститорите си загуби от 50 милиарда долара.
Изводите са изведени както следва:
"Как инвеститорите са си затваряли очите за доходност, която е твърде добра, за да е истина - стабилни и малки разплащания всеки месец. Когато нещо изглежда твърде добро, за да е истина, най-вероятно то не е истинско" - думи на Джим Вос, шеф на одиторската фирма Aksia LLC.
Затова всеки който се занимава с финансови операции трябва да мисли със собствения си мозък. Във времената на глобална финансова криза обаче, все още съществуват много възможности за бързи печалби. Нестабилните икономики играят ежедневно върху цената на световните валути и изучаването и търговията с тях в близко бъдеще обещава изключителни печалби на хората заинтересувани да се занимават с популярните отново в близкото минало Change бюра.
Какво се оказва в крайна сметка, колелото на историята се върти, кучетата лаят, кервана си върви...

Няма коментари: