петък, 25 декември 2009 г.

25 GB онлайн място за файлове

Когато пуснаха iMac от Apple много анализатори предвиждаха че този стилен компютър няма да се продава добре, поради липсата на флопи дисково устройство. Въпреки, че бе оборудван с USB и изглеждаше доста футуристично дискетите, наистина се бяха наложили като еталон за трансфер на файлове и архивни цели. Замислете се днес колко информация може да поберете на 1.44 или 2.8 MB. Дали дипломната ви работа ще се събере?


В тази насока визията на Стийв Джобс, че Интернет ще се превърне в де факто стандартна среда за трансфер на информация и ще измести както дискетите, така и другите традиционни медии, донякъде се оказа правилна. Вече може не само да създавате документи онлайн, но и да имате достъп до тях от всеки компютър свързан с Интернет. В тази насока новите онлайн услуги на Microsoft включват SkyDrive - безплатно виртуално дисково устройство с 25GB място за всеки с акаунт за Hotmail или Windows Live.
Файловете са защитени и имат достъп отвсякъде, а с програми от рода на SkyDrive Explorer са наистина като допълнителен диск към вашия компютър.

Няма коментари: