вторник, 22 декември 2009 г.

Експортиране на всички документи от Google Docs


Google Docs е чудесен инструмент за бързо съставяне или онлайн запазване на документи. Ако поради някаква причина останете откъснати от Интернет за известно време, няма да имате достъп до вашите файлове. Разбира се съществуват опции за експортиране на файловете, но представете си да цъкате петстотин пъти, ако имате толкова на брой файлове и искате да запишете всички на USB преди да заминете на командировка.


Неофициалния сайт за Google операционната система представя лесен начин да запазите всичките си документи, презентации, таблици и PDF файлове от Google Docs в един Zip архивен файл.
Най-трудната част е да маркирате всички документи, особено ако сте ги подредили по папки и те не се виждат.
Втората стъпка е да щракнете с десния бутон върху файловете които сте избрали и да натиснете експорт. Диалоговия прозорец ви дава възможност да изберете формата в който желаете да експортирате данните ви. Поддържат се различни формати. Например за документи, презентации и таблици може да избирате между файловите формати на Microsoft Office или OpenOffice.org.
Последната стъпка е самото архивиране и запазване на документите.След като мине, вече сте сигурни че имате резервно копие на важните ви файлове, което не е зле ;-)

Няма коментари: