петък, 8 юли 2011 г.

Резервни копия на данните ви от Facebook и Google


Онлайн услугите са страхотни, но ако дълго време нямате достъп до  Интернет или те внезапно прекратят съществуването си има опасност  целият ви онлайн живот да отиде на кино. Когато дискетите бяха  водещият начин за пренос на информацията хората бяха информирани  и доста често правеха резервни копия на ценните им данни. С  нарастване на обема на данните и намаляване на цената на  мегабайтите това драстично се промени. Вече никой не го  интересува къде какво има, стига да му е лесно да го намери и  използва на момента. Това е чудесно, но въпреки това ако решите  да създадете резервни копия на данните си от Facebook и Google  може да ползвате програмата MyCube Vault.
Това приложение с открит изходен код може да ви помогне да  направите локално копие на данните ви от Facebook, Google  Contacts и Picassa. С негова помощ може да автоматизирате процеса  на създаване на резервни копия. За момента има единствено версия  за Windows и Mac.
Друг начин за експортиране на данните ви от Google е чрез употребата на Takeout, благодарение на Google Data Liberation.
Как да създадете резервно копие на информацията ви от Android телефон - вижте тук.
Други полезни инструменти за извличане на ценната информация от различни онлайн облачни услуги като Gmail, Yahoo, Windows Live Hotmail, Flickr, Google Docs, Twitter, Facebook, блогове (Tumblr, WordPress), може да откриете тук.

Няма коментари: