четвъртък, 21 май 2009 г.

Публична бета на Microsoft My Phone услугата

Microsoft дава възможност на всеки желаещ да участва в тестването на новата им услуга My Phone. Идеята на проекта е да се създаде възможност за синхронизиране на информацията в мобилния телефон с другите уеб услуги на корпорацията. По този начин може да запазвате и възстановявате информация от вашия телефон (като SMS съобщения, списъка с контакти, снимки, електронни писма и задачи) към защитен с парола уеб профил. Достъп до контактите и срещите ви записани на мобилния телефон може да става и през уеб с помощта на Windows Live ID. Всичко това е част от концепцията за уеб базирана cloud computing обработка на данни.
Реалното приложение е да имате възможност за бързо създаване и възстановяване на резервни копия на информацията ви в телефона – например при закупуване на нов апарат. Друго удобство е например бързото споделяне на снимки от мобилния телефон с приятели и колеги. Просто трябва да ги направите и качите на сайта директно от мобилния телефон.
За целта обаче трябва да разполагате с някой по-модерен смарт мобилен телефон. Повечето телефони и PDA устройства използващи Windows Mobile 6 операционната система са съвместими с тази услуга. Безплатната версия на My Phone услугата позволява на потребителите да ползват 200 MB място за данни на страниците на Microsoft, като прави информацията достъпна и през уеб браузър.
Видео презентация на възможностите тук. За повече информация и записване тук и тук. Блогът на екипа разработващ My Phone е тук.

Няма коментари: