понеделник, 19 септември 2011 г.

Инсталиране на Windows 8 от USB или без запис на DVD диск


Ако още не сте разбрали, вече официално може да изтеглите предварителна версия за разработчици на Windows 8. Тези които нямат на разположение DVD за да инсталират новата версия по няколко различни начина:

1. Това което ви е необходимо е USB флаш памет с размер 8GB или повече. Според Ghacks може да ползвате инструмента на Microsoft за Windows 7 USB/DVD, който работи отлично и на новият Windows 8. Повече инструкции може да откриете на страниците на Ghacks.

2. Възможне е да инсталирате Windows 8 и чрез монтиране на инсталационният ISO файл на друга Windows система, ако не ви се харчат празни DVD дискове или нямате под ръка толкова голяма свободна флаш памет. Как да го направите? Просто монтирате ISO файла с Daemon Tools или друга подобна програма. След това отивате на виртуалния диск и търсите папка "sources". Стартирайки setup.exe от нея ще може да инсталирате Microsoft Windows 8 на произволен дял на вашият компютър.

3. Може би най-безболезненият вариант да тествате Windows 8 без да повредите системата си е да използвате виртуална машина от рода на Oracle VirtualBox. Трябва да имате сравнително мощен компютър. Системните изисквания на Windows 8 са:
1 GHz или по-бър процесор
1 GB RAM за 32-битов процесор или 2 GB за 64-битов.
16 GB свободно място на твърдият диск за 32-битови системи или 20 за 64 битови.
DirectX 9 съвместима видео карта.

Няма коментари: