петък, 9 януари 2009 г.

Как да свалим "официално" Windows 7 Beta 1

След експеримента с Vista и множеството предварителни версии, явно от Microsoft са оценили високо възможността за откриване и поправяне на различни програмни грешки преди официалното излизане на новата им операционна система Windows 7. Поради тази причина днес, петък, 9 януари 2009 година новия Windows 7 ще бъде пуснат за изтегляне от първите два и половина милиона потребителя, които посетят страниците на Microsoft.
Изключително потентна е идеята на Microsoft да провери за възможни решения на различни проблеми далеч преди да излезе официалната версия на седмицата. Така е по голяма вероятността да се подобри защитата на операционната система срещу потенциални атаки. В допълнение от корпорацията непрестанно работят с техните хардуерни партньори, за да проучат възможностите за предотвратяване на атаки свързани с виртуализацията. Раздаването на копия на ранна версия на Windows за тестване от всеки желаещ от страна на Microsoft е отлична премислена и осъществена стъпка за появата на пазара на един по-сигурен и стабилен продукт. Софтуерният гигант постоянно се опитва да събере всички възможни мнения и да генерира огромен поток обратна връзка за наследника на не толкова успешната Vista.
Според информация от официалния блог на Windows 7, за да получите валиден продуктов ключ, трябва да се регистрирате възможно най-бързо след като стане достъпно свалянето на бета версията.
Според списание PC World, минималните изисквания за Windows 7 са:
* 1GHz процесор (32 или 64 битов)
* 1GB оперативна памет
* 16GB свободно място на твърдия диск
* DVD устройство
* Видеоускорител поддържащ DX9 графика със 128MB памет (за Aero интерфейса)

Системните изисквания на Windows 7 са сходни с тези на Vista, която се появи преди повече от 3 години за тестване.
В случай че не успеете, но въпреки това желаете да тествате новата операционната система на Microsoft, винаги има BitTorrent, където може да откриете различни тестови варианти. За новостите в Windows 7 може да се прочете тук и тук. Арт магьосниците от deviantART са създали неофициална тема за Vista SP1, която и придава облика на Windows 7.

Няма коментари: