сряда, 18 февруари 2009 г.

Спечелете пътуване до Бразилия с помощта на програмата Y2i за млади предприемачи

Y2i Youth 2 Innovation е конкурс за иновативни бизнес идеи и планове. Ако имате подобни мисли, които във вашите очи изглеждат осъществими, може би е добра идея да се запишете за участие. Целта на програмата е да се подпомагат млади предприемачи чрез подпомагане на включването им в бизнес инкубатори.
Състезанието се провежда в три категории: за участие в бизнес инкубатор, за бизнес идея, и за реализиране на идеята с помощта на инкубатор.
Участието дава възможност на всеки да получи напълно безплатно експертна оценка на своята бизнес идея, както и възможност за участие в третия глобален форум на бизнес инкубаторите, който се провежда в столицата на Бразилия през месец май 2009. Разбира се идеята ви винаги може да бъде открадната, но поне ще разберете, че тя наистина си струва :).
От друга страна наскоро университетската социална мрежа Uconnect осъдиха Facebook за 65 милиона долара, именно за кражба на идеята, а участието в подобен проект е потенциално сигурно доказателство за представяне на проект.
Допълнително във форума в Бразилия, може да срещнете множество експерти от целия свят, участващи в подобни бизнес инкубатори. Което от своя страна ви дава уникален шанс да представите вашия план пред реална група от потенциални инвеститори и/или бизнес партньори.
В проекта Y2i Youth 2 Innovation може да участва всеки който отговаря на следните условия:
* До крайния срок на предаване на документите за участие да сте между 17 и 31
години. В случай на групово участие, условието важи за всички членове на екипа.
* Да сте активен предприемач или планирате да станете такъв. Може и да
участвате в бизнес инкубатор или поне смятате да участвате.
* Живеете и
работите в Централна и Източна Европа или Централна Азия.
Y2i се организира от мрежата за бизнес инкубатори ECAbit за Източна Европа или Централна Азия и се подкрепя от програмата за развитие infoDev спонсорирана от Световната банка. Координатор на проекта е Dr. Radu Big, CDIMM Maramures от Румъния.
Крайния срок за изпращане на документите е 28 февруари 2009.

Няма коментари: