сряда, 29 април 2009 г.

Нова икономическа игра с награди

За всички желаещи да търгуват на фондовата борса, но без да влагат средства е предназначена новата интерактивна онлайн игра "Улица на парите". Тя дава 10 000 виртуални лева на желаещите да купуват и продават акции на българската фондова борса. Подобна игра, само че когато търговията бе с голям марж на печалба се организираше и от екипа на Икономедиа и вестник Дневник. Тя достигна няколко издания и направи доста за популяризирането на борсовите операции. Улица на парите е доста по ограничена като възможности за търгуване с компании, но за сметка на това идва в момент, когато на борсата се гледа доста отрицателно, като на черна дупка, поглъщаща всички инвестиции. Предприемачите трябва да знаят че големите инвестиции са свързани с огромен риск, но именно там се крият и най-сладките печалби. Онлайн игри като Улица на парите и City, позволяват сравнително лесно и безболезнено запознаване на желаещите с принципите на борсовата търговия.
Желаещите да станат брокери трябва да постигнат най-висока доходност в рамките на три календарни месеца. Улицата на Парите стъпва на реалните оферти купува/продава, които се подават на фондовата борса и на последващото движение на акциите.

Победител в Улица на Парите е този участник, чиято стойност на портфейла е
най-висока след края на търговската сесия на Българската Фондова Борса на
20.07.2009. Победителят получава реални пари. Наградният фонд е в размер на 7,000 български лева, разпределен по следния начин: 4,000 лв. за първо място,
2,000 лв. за второ място и 1,000 лв. за трето място.
Играта ще презентира полезните възможностите на DarikFinance.bg, за използването му като онлайн инструмент за икономически и бизнес новини. Други подобни сайтове за следене на борсата в реално време са Екстри Нюз на БФБ, Пазари на Дневник, Investor и Инфосток.

Няма коментари: