неделя, 6 септември 2009 г.

Google Apps - най-добрите услуги за домейна ви

Пакета от приложения Google Apps Standard Edition, който е безплатен за употреба предлага доста богати възможности сред които създаването на електронна поща, собствен сайт, и съвместно ползване на календар и споделяне на документи за вашия домейн. Единствено трябва да регистрирате такъв в Интернет и за вашето запазено име може да включите редица услуги, които да го направят полезно и посещавано, не само от вас, но и от другите.
Сред приложенията включени в стандартния пакет на Google Apps са Google Sites, Gmail, Google Docs, Google Calendar, Google Talk и достъп до тях през мобилни устройства. Google Apps Standard Edition ви позволява да създадете мини общество с до 50 потребителски акаунти, които да раздадете на вашите приятели и познати и да ползвате заедно за съвместна онлайн обработка на информацията.
Споделянето е основната идея, която обединява различните услуги. То ви позволява да дадете пълен контрол за другите потребители до задачите от вашия календар, електронната ви поща или онлайн документите създадени в офис пакета.
Когато решите да не ползвате услугите на търсещата машина може да мигрирате безпроблемно към офлайн приложения, като експортирате документите си в различни формати като Microsoft Office, OpenOffice.org, PDF, да изтеглите пощата си в произволен клиент, а задачите от календара в Mozilla Sunbird. Интеграцията на Google Calendar и Gmail дава възможност например събитие от календара да бъде пренасочено към пощата, която от своя страна да ви изпрати смс съобщение, така че да не пропуснете събитието дори да нямате достъп до Интернет. Тази функционалност работи и с мобилните оператори в нашата страна при това е напълно безплатна за употреба.
Използването на подобни онлайн приложения до голяма степен улеснява комуникацията и сътрудничеството между приятелите или колегите. Приложенията от пакета Google Apps могат да се ползват от произволна операционна система и уеб браузър. За улеснение на мобилните потребители съществуват и техни версии пригодени за употреба на различни устройства като Blackberry, iPhone, моделите използващи платформата Android и други смартфони. Потребителите на PDA устройства могат да се възползват от приложението Google Sync, което позволява синхронизиране на Google Calendar и контактите с произволен модел поддържащ Microsoft Exchange ActiveSync като например Windows Mobile асистентите или iPhone.

Няма коментари: