вторник, 9 юни 2009 г.

Нов бизнес в България?

Докато някои си печат задниците в Bedroom бизнеса не чака! Напук на икономическата криза в България все още има пичове и дами, които им се занимава и искат да развиват свой собствен бизнес.
Ето няколко дефиниции за бизнес:
В речника на чуждите думи на български език (Издателство на БАН, 1993 г.) е дадена следното определение за бизнес:
* бизнес - промишлена, търговска или друга дейност за трупане на печалби или свързана с парична изгода.
В българския тълковен речник (Издателство "Наука и изкуство", 1973 г.) горното понятие е определено така:
* бизнес - трупане на пари с търговия и други сделки.
Ако си направим труда да погледнем в някои от чуждестранните речници ("Oxford Student Dictionary", 1989г.) и по-нови, ще открием следното тълкуване на изследваното от нас понятие:
* бизнес - дейност на купуване и/или продаване като път за печелене (добиване) на пари; търговско-промишлена организация, такава като финансово дружество, корпорация, фабрика, компания и др.

Каква е идеята с думи семпли - да правиш пари, като работиш за себе си!

Откакто изучавам икономика винаги съм съкращавал думата предприемач към по-разбираемото за мен "пич". Ето и дефиниция на предприемач - откривател на възможности за бизнес и печелене на пари. Сега всички български предприемачи, инвеститори, брейкъри, скинари, сиуолкъри, пънкари имат своето списание. Съвети, трикове и полезни инструменти, които могат веднага да пробват или да ползват като архив, в случай че още не се нуждаят от тях. Ако искате да правите фирма и да стартирате бизнес NewBusinessBG е списанието за вас!
Приятно четене!

Няма коментари: