петък, 12 юни 2009 г.

Създайте визитка за пет минути

Случвало ли ви се е спешно да ви трябва визитка, а да нямате под ръка? Както и да не разполагате дори с един час за да отидете в близкото принт студио за да си направите? Ако имате среща с бизнес партньори неминуемо ще оставите лошо впечатление у тях.
Размяната на визитки се е утвърдила като незаменим ритуал при сериозни бизнес срещи. Самите малки листчета са изключително значим фактор за създаване и развитие на професионални делови отношения. Поразяващата визитна картичка е като запомняща се реклама! Тя създава впечатление, както с детайлите и вниманието, което са отделени при създаването си, така и с професионалния си и изчистен облик. Колекционерите на визитни картички, знаят колко еднотипни могат да бъдат повечето и в същото време, колко уникални някои нестандартни хрумвания. Както и при всички бизнес решения и при бизнес етикета си има правила. При изработването на визитките не бива да се прекалява с използването на цветове, илюстрации или шрифтове, както и с излишна информация. Не трябва да се забравя, че бизнес визитката може да повлияе както положително, така и отрицателно на вашите партньори.
Хората посветили живота си на високите технологии и бързите скорости, знаят че съществуват множество приложения за създаване на визитни картички. Много от тях са безплатни и сравнително лесни за усвояване. Но в света на Уеб 2.0 е наистина безсмислено да търсите сред хилядите програми в Интернет и след като изтеглите избраните да отделяте необходимото време за инсталиране и разучаване.
Тук на помощ идват онлайн инструментите за създаване на бизнес визитки. С тези уеб апликации буквално за по-малко от пет минути може да създадете напълно професионално изглеждаща визитка, при това само с няколко щракания на мишката. Идеята е много проста и в същото време изключително ефикасна. Отивате на сайта на избраната програма, където ви се предлага избор на дизайн на вашата бъдеща визитна картичка. Тези, които имат желание могат да променят различни елементи по основните макети, които са представени. Втората стъпка е въвеждане на информацията за вас и данни за контакт. Обикновено сайтовете имат стандартни полета, които трябва да се попълнят като например телефони, email, сайт, адрес и дори потребителските ви идентификации в различни онлайн чат мрежи като Skype, ICQ, Windows Live. В случай, че не желаете да въвеждате информация във всички полета, може просто да ги оставите празни - например, ако вашия сайт все още не е готов или пък не желаете да го промотирате на визитната си картичка.
Третата и последна стъпка е преглед и отпечатването на новата ви бизнес визитка. Ако разполагате с включен принтер може директно да я отпечатате от сайта, но по-добрия вариант е да я изтеглите на PDF и да я отпечатате в някое фото или копирно студио, където може да имат по-твърда, или поне цветна хартия. По този начин експресната ви визитка няма да изглежда като наистина последното нещо за което сте помислили ;-)

Сайтове за създаване на визитки:

Business Card Land - бързо създаване, хубави шаблони, експорт към PDF (до 8 визитки на А4), не поддържа текст на кирилица!

DeGraeve.com - експресно създаване, собствено лого или изображение, не поддържа текст на кирилица!

BizCard Creator - текст на кирилица, генератор на девиз (на английски).


Пълния текст в нулевия брой на безплатното българско списание за стартиращи предприемачи - NewBusiness.BG.

БОНУС за дългогодишни читатели на блога
:D - Съветите на експерта Сет Годин тук (или защо визитките са отживелица, без която не можем). Съвет - шрайкайте на всеки линк на който пише визитка и ще откриете някои интересни хрумвания!

Няма коментари: