сряда, 17 юни 2009 г.

Какво да очакваме от Firefox 3.5?

Първоначално новата лисица трябваше да се появи като Firefox 3.1, но множеството промени в програмата за преглед на уеб сайтове, накара Mozilla програмистите да си променят мнението и да я пуснат като Firefox 3.5. Всеки който иска може да изтегли актуалната бета версия, portable вариант или последната нощна компилация и да тества браузъра. Firefox 3.5 (с кодово име Shiretoko) се базира на Gecko 1.9.1 платформата, върху която усилено се работи през последната година и предлага поддръжка на множество нови технологии, удобства за потребителите и по-бърза работа. Сред новостите са:



Нова вградена Javascript машина TraceMonkey, която следва да е по-бърза, освен всичко друго.

Възможност за преместване на табове от един отворен прозорец в друг.

Подобрени инструменти за разглеждане на сайтове, без да оставяте
следи


Location-aware browsing - възможност да укажете къде се намирате, за да
ползвате услуги за вашия район. Използва Google Location Services и може да се включва и изключва по ваше желание. Например ако търсите хот дог, ще се появи информация откъде най-близко може да си закупите, ако е включена опцията.


Поддръжка за нови уеб технологии като HTML5


Ако искате да помогнете за развитието на проекта тествайте изтегленета версия на вашата система като посетите този сайт.

Opera също предлагат бета версия на своята технология, която може да изтеглите от тук или преносима версия за тест или USB тук.

Няма коментари: