сряда, 14 октомври 2009 г.

Стипендия за докторанти в Хонг Конг



Основания през тази година съвет за научни стипендии създаде схема целяща да привлече водещи в своите области студенти, които да проведат своето обучение в Хонг Конгски университети. Hong Kong PhD Fellowship Scheme програмата осигурява месечна стипендия за докторанти в размер на HK$20,000 (около US$2,600), която може да се ползва за максимален период от три години. Допълнително се дават средства в размер на около US$1,300 за участие в научни конференции и транспортни разходи.Основания през тази година съвет за научни стипендии създаде схема целяща да привлече водещи в своите области студенти, които да проведат своето обучение в Хонг Конгски университети. Hong Kong PhD Fellowship Scheme програмата осигурява месечна стипендия за докторанти в размер на HK$20,000 (около US$2,600), която може да се ползва за максимален период от три години. Допълнително се дават средства в размер на около US$1,300 за участие в научни конференции и транспортни разходи.
Направленията в които може да протече обучението са в сферата на инженерните, хуманитарните и социалните науки, изкуството, медицината, биотехнологиите, мениджмънт на туризма.
По програмата ще бъдат одобрени 135 студенти за академичната 2010/11 година. Срокът за кандидатстване е до първи декември 2009. Повече информация за стипендията на Hong Kong Research Grants Council (RGC) тук.

Няма коментари: