вторник, 6 октомври 2009 г.

Tgethr вместо Google Groups за 5 потребителя


Електронната поща е най-масовия начин за онлайн комуникация, която днес всички ползват. Затова ако се нуждаете от лесно и сигурно споделяне на данни с вашите колеги Tgethr може да се окаже наистина полезен онлайн инструмент.
Tgethr служи за организиране на онлайн групови списъци, където част от информацията може да остане достъпна онлайн за по-удобен преглед. Необходимо е да създадете нова група със собствен @tgethr.com пощенски адрес. Втората стъпка е добавянето на хора в групата, което е изключително лесно - просто трябва да напишете техните адреси в сайта. След което Tgethr ще криптира и архивира всички съобщения изпратени на този адрес, така че да са достъпни онлайн по всяко време за лесен преглед.
Tgethr е създаден да улесни комуникацията между отдалечени екипи, работещи по съвместни проекти които се нуждаят от защитено, базирано на електронна поща решение за споделяне на данни. Тези, които са ползвали подобни инструменти могат да решат, че Google Groups върши същата работа и донякъде ще са прави. Предимството на Tgethr е в криптирането както на уеб сайта, където се съхраняват файловете, така и на самите писма със SSL. По този начин дори да обменяте пароли през електронната поща или файлове, които не са предназначени за всеки, не е необходимо да се притеснявате, че някой може сравнително лесно да ги прихване. Настройката на цифрови подписи позволява лесно да изпращате и получавате кодирани съобщения във вашата група. Като правило Tgethr разпознава и работи безпроблемно с произволни клиенти за електронна поща. Допълнително се възползвате от предимствата на уеб хостинг услуга с възможност за архивиране на данни, бързо търсене в тях без да губите поглед върху сигурността на вашата споделена информация. Използването на знака # в съобщенията минаващи през Tgethr позволяват създаването на индекси за по-лесното им търсене в последствие. Ако в писмата които изпращате има снимки, Tgethr автоматично ще им създаде умалени копия, които ще получите във вашата поща, така че тя да не се препълва. Тези услуги обаче са достъпни само в платената версия - безплатната служи единствено като групов адрес за няколко човека.
Разбира се не е необходимо да ползвате Thethr само за работа. Общуването с приятели, семейството ви и други общности също е по-добре да става по един сигурен и лесен начин. Представете си, че почивате на море, и трябва да напишете едно писмо до всичките ви роднини, евентуално с няколко снимки за да знаят че сте добре. При Tgethr просто трябва да създадете група в която да добавите всички получатели, и след като изпратите писмото лесно ще може да проследите кой кога е намерил време да ви отговори и поздрави.
Хубавото на Tgethr е че това не е поредната услуга с която трябва да се научите да работите и да и отделяте време всеки ден. Може да отговаряте на груповите дискусии използвайки любимия си пощенски клиент, както и да четете всички съобщения в пощенската ви кутия. Прикачените файлове се запазват и им се създават връзки, така че може да ги изтеглите по всяко време от уеб, вместо да седят в индивидуалните кутии на всеки от хората в групата.
Ако търсите лесен и удобен начин за създаване и управление на мейл групи Tgethr е добра алтернатива на Google Groups. Системата поддържа iPhone и ако разполагате с такъв телефон лесно ще може да разглеждате писмата си, дори тези които са криптирани. Безплатния пакет на Tgethr ви позволява да въведете до пет адреса за електронни поща и да създадете една група, като дори няма място за съхраняване на данните онлайн. Останалите предложения варират от 6 до 49 долара на месец и са с много по-богати възможности. Добрата новина е че може да променяте плановете си по всяко време, като ако преустановите платен акаунт, преди да изтекат тридесет дни няма да платите нищо. В условията за ползване на услугата изрично е обозначено, че адресите които въвеждате във вашите групи няма да се ползват от Tgethr за комуникация с тях. Така че ако се нуждаете от лесна групова поща без излишни усилия, поне докато се появи Google Wave може да пробвате Tgethr.
Пълния текст може да прочетете в 9 брой на онлайн изданието за стартиращи предприемачи и частен бизнес - NewBusiness.bg

Няма коментари: