четвъртък, 29 октомври 2009 г.

Добавяне на събитията от Facebook към Google Calendar

Lifehacker предлагат изключително лесен начин за добавяне на събитията във Facebook към Google Calendar. По този начин много по-лесно може да управлявате графика си без да следите няколко източника.
Google Calendar е чудесна онлайн услуга, която дава възможност да си записвате различна полезна информация като рожденни, именни дни, срещи и други важни дати които не бива да забравяте. Информацията може да я споделяте с други хора и да я интегрирате към различни сайтове като Gmail, iGoogle и други. Може да преглеждате записите и от мобилен телефон. Допълнително може да нагласите календара на Google да ви изпраща sms (работи и в българия) или писма на пощата, така, че да не пропуснете някое наистина важно събитие, като датата на първата целувка с гаджето ви :-)
Събитията във Facebook пък са отличен начин да каните приятели и съмишленици на произволни срещи. За приятелите ви които не ползват Facebook пък може да използвате Pokana.bg за да ги поканите на рожден ден напримре. Стига да имате поне техен мейл. Въпреки това унификацията на двата източника на данни е изключително удобно за да сте в час с всичко, което се случва около вас.
Стъпките за синхронизация са следните:

1. Във Facebook отидете на страница EVENTS.
2. Натиснете EXPORT EVENT
3. Копирайте URL адреса, който ще се появи.
4. В долната лява част на Google Calendar ще видите "Other Calendars" и под него връзка ADD.
5. Опцията която трябва да изберете е ADD BY URL
6. Вмъкнете копираното URL от Facebook.
7. Готово!

Няма коментари: