петък, 4 април 2008 г.

Историята на най-добрите в световния бизнес


Всяка сряда вестник Дневник предлага на своите читатели възможността да закупят изданието придружено с интересна книга разказваща историята на едни от най-известните предприемачи на 20 век. Това са хора, които са стартирали своя бизнес от нулата (или поне официално е така), и къде с връзки, къде с късмет са успели да изведат своите предприятия на световната сцена и да ги превърнат в едни от най-значимите корпорации на миналия и настоящия век, чиито продукти продължаваме да ползваме и днес.
Колекцията се издава със съдействието на Елана и е обединена под заглавието "Идеи за над $789 милиарда". Цената на вестник с книга е 7 лева, което е доста по-евтино отколкото да ги придобиете на пазарни цени. Допълнително има възможност да поръчате цялата колекция директно от редакцията, а ако сте абонат на Дневник, цената е дори по-ниска.
От представените заглавия още преди години успях да намеря време да прочета Пътят напред - или историята на Бил Гейтс, основател на Microsoft, която определено си струва отделеното време. Книгата едва ли ще ви научи как да станете богати, но като нищо може да ви амбицира да опитате своя късмет, независимо дали разполагате с необходимите средства, време или идеи. Ако и останалите четива от колекцията са толкова завладяващи за четене, то определено си струва да отделите време за тях.

Няма коментари: