неделя, 13 април 2008 г.

Пензионерски трендови

Винаги съм се чудел, какво бих правил, ако имах достатъчно средства и необходимото време за почивка. Най-вероятно нещо напълно безполезно. От доста време в главата ми се върти мисълта за усамотение на някой тропически остров или планински български курорт (Сапарева Баня звучи ОК) с достатъчно мощен компютър и неограничен достъп до мрежата. Единственото което ми е необходимо в такъв случай е една безкрайна игра от рода на Цивилизацията.
А какво бих правил ако стана пенсионер и едва тогава тази част от мечтата има истинската опасност да се превърне в реалност? Ами отново същото ще си седя в пенсионерския апартамент, с мощен компютър и интернет, ще излизам колкото да разхождам и правя гимнастика (не за друго но се надявам сметките да си плащам по интернет, както и да си поръчвам храна, дрехи, дискове с музика, и други пенсионерски забавления директно от там).
За някой съвременни пенсионери това вече не е нещо нечувано. Хората в златната възраст имат реалният шанс да преоткрият младежките забавления посредством компютърните игри. Някой от тях дори го правят.

Няма коментари: