четвъртък, 6 ноември 2008 г.

Start UP 2008 - форума за млади предприемачи версия 2.0. Гаранция за вашия успех

Вчера след работа имах щастието да посетя Start UP 2008 и да бъда свидетел на чудесно изнесената лекция за живота, вселената и всичко останало от господин Стефан Шарлопов. Признавам че не знаех, що за човек е Шарлопов, дори не бях чувал името му преди да го видя на живо, но в крайна сметка останах очарован от неговите семпли, но не в смисъл на прости житейски истини.
Миналата година също присъствах на Start UP 2007, тогава в УНСС, но останах леко разочарован от формата на събитието. Тогава впечатленията ми бяха че това е поредния ученическо-студентски рекламен форум, където получавате безплатни брошури и следите лекции, сякаш цитирани от учебниците. Да не говорим и че дали защото беше в УНСС, или защото беше събота залата беше просто претъпкана. Но слава богу това разбира се си остава спомен от миналото.
Тази година пропуснах първата събота и неделя от програмата на бизнес форума за млади предприемачи, поради лични ангажименти, а и поради липсата на сигурност относно желанието ми да го посетя поради гореописаните причини.
В крайна сметка отидох в сряда и наистина останах впечатлен от качествената промяна на формата. Залата в ТУ, блок 12 е чудесно място, освен че в самата нея липсват табелки как да стигнем до събитието. Организаторите изглежда са направили непосилното за да сътворят от нищо нещо и силно се надявам да е останал някой лев от спонсорите за да се почерпят от сърце за наистина успешното събитие. Посетителите изглежда бяха повече от хората, които знаят за какво са там и по-малко, които просто си губят времето, макар да не липсваха и такива ;-)
Горещо препоръчвам на всеки с или без свободно време да намери начин да посети желаните теми от програмата на Start UP 2008. Определено може само да се спечели от присъствието на останалите лекции/презентации, дори ако са само 10% от шоуто, което боженския самурай Шарлопов ни изнесе. Лично аз се надявам бързо да бъдат качени видеоматериали от събитието, за да успея да наваксам това което съм пропуснал.
Пожелавам успех на екипа за всичко което са направили и разбира се за добрите намерения!
Допълнение: На сесията 'Зелен старт' 3-ма фрийлансъри са представили идеята Beta Garage - "coworking club" в който предприемачи, фрийлансъри и млади хора, започващи свой бизнес да получат материална база и интелектуална/креативна среда за по-богато развиване на идеите си – един голям отворен офис с всички технологични нужди (интернет, принтери, професионални графични скенери, мощен общ сървър, проектор и т.н.), обзаведен креативно.
За целта е организирана кратка анкета относно идеята на http://tinyurl.com/betagarage Анкетата отнема 2 мин, и е наистина интересна да се попълни за да се вникне по-добре в идеята за този бъдещ "brainstorm клуб".
В Wikipedia може да се открие допълнителна информация за този модел на сътрудничество.

1 коментар:

Unknown каза...

На мен също ми направи страхотно впечатление г-н Шарлопов, не вярвах, че бизнесмен от такъв ранг ще обърне такова внимание на младите хора и ще се раздаде така. Много бях вдъхновен и се надявам да не загубя инерцията.....