четвъртък, 30 октомври 2008 г.

Превърнете мобилния си телефон в дистанционно за компютъра

Ползвали ли сте някой лаптоп на Dell от XPS серията с дистанционно? Тогава вероятно знаете какво удобство е да контролирате компютъра си, да спирате и пускате музика и филми с изключителна лекота.
MobileWitch Remote Control е безплатен софтуер за Windows с който лесно може да превърнете вашия мобилен телефон в дистанционно. Единственото условие е да имате Bluetooth на телефона и естествено на компютъра.
След това сваляте и инсталирате програмата на двете устройства и вече ще можете да управлявате отдалечено вашия компютър. MobileWitch позволява да се използва gsm апарата като мишка, клавиатура или директно да го ползвате за работа с Windows Explorer, Firefox, Window Media Player, Internet Explorer, Winamp и Powepoint. За да ползвате някое от приложението, трябва първо да го стартирате на компютъра, което също може да стане от телефона. Приложението работи с различни PC Bluetooth решения на Toshiba, Windows, BlueSoleil и Widcomm/Brodacom. Сред поддържаните марки мобилни телефони, смартфони и PDA устройства са Alcatel, Amoi, Apple, Asus, BenQ, BenQ-Siemens, Bird, BlackBerry, Eten, Gigabyte, Haier, HP, HTC, i-mate, LG, Motorola, NEC, Nokia, O2, Palm, Panasonic, Pantech, Philips, Qtek, Sagem, Samsung, Sharp, Siemens, Sony Ericsson, Toshiba, VK Mobile и XCute.
На сайта на програмата има специална търсачка, която ви помага да откриете дали приложението поддържа вашия телефон.

Няма коментари: