понеделник, 13 октомври 2008 г.

StarCraft II ще бъде трилогия

Според последните онлайн новини продължението на една от най-популярните стратегии в реално време StarCraft ще бъде пуснато на пазара като трилогия от различни игри. Всяка една от тях ще се концентрира върху историята на една от различните фракции в играта - земляни, зерги и протоси. Трите кампании отново ще са в хронологичен ред както следва Wings of Liberty (земляни), Heart of the Swarm (зерги) и Legacy of the Void (протоси). Неочаквания ход е опит от страна на екипа стоящ зад играта да създадат едно впечатляващо зрелище.
Това със сигурност може да се превърне в реалност като се има предвид манията по предната част, а също и изключително добре изглеждащите клипове към играта, които могат да се проследят тук и тук. Въпросните клипове са от конференцията на Blizzard BlizzCon 2008 и от тях може да проследите как терена на картите играе съществена роля върху геймплея на заглавието.
Интервю с продуцента на играта Chris Sigaty, може да се прочете на страниците на Kotaku.
Дотогава може да следите редовно сайтовете на българската общност посветени на StarCraft или да изтеглите тяхното онлайн списание.

Няма коментари: